De top 5 kamerplanten van 2022

Home » De top 5 kamerplanten van 2022

Planten zijn niet alleen goed voor je, maar zijn ook dé manier om – letterlijk en figuurlijk – meer leven in huis te halen. Tijd voor wat plant inspiratie! In dit artikel vind je vijf favoriete kamerplanten voor 2022. Ofwel, de meest hippe planten van dit moment die beslist niet mogen ontbreken in jouw interieur.

 

  1. Bananenplant

De bananenplant is hier persoonlijk de favoriet. Deze kamerplant wordt gekenmerkt door kleine bladeren aan de basis en steeds groter wordende bladeren naar boven. Het blad is voorzien van verschillende kleuren groen en is simpelweg prachtig om naar te kijken. Omdat de bananenplant erg groot kan worden, vormt hij een prachtige blikvanger in je woonkamer. Bekijk ook meer informatie en soorten van de bananenplant.

 

  1. Orchidee

Orchideeën, wie kent ze niet? Populair voor in de vensterbank, maar ook op een andere plek in huis zullen ze goed tot hun recht komen. De orchidee is de enige kamerplant uit dit rijtje waarmee je behalve groen ook een andere kleur in huis kunt halen. Orchideeën zijn, net als bijvoorbeeld de even kleurrijke hortensia, in talloze kleuren te verkrijgen en kun je dan ook eenvoudig aanpassen op de kleur van je interieur.

 

  1. Zamioculcas

De zamioculcas heeft een geheel eigen uitstraling. Langs iedere stengel groeien van beneden naar boven meerdere bladeren. Hoe meer stengels je zamioculcas heeft, hoe voller hij zal worden. Let er wel op dat je deze woonplant genoeg water geeft, anders gaan de zware stengels al gauw hangen.

 

  1. Bonsai boompje

Met een bonsai boompje haal je Oosterse sferen in huis. Bonsai boompjes staan bekend om de vele vormen waarin ze groeien en geknipt kunnen worden. Een bonsai boompje staat leuk in de originele containers waarin ze vaak verkrijgbaar zijn, maar ze zijn ook erg leuk als kokedama. Wist je dat Bon-sai letterlijk betekent: geplant in container?

 

  1. Aglaonema

De aglaonema heb je vast wel eens voorbij zien komen. Het is ook wel bekend als Aronskelk of Chinese Evergreen. Net als bij de bananenplant, is het blad van de aglaonema voorzien van uiteenlopende kleuren groen. Waar de bananenplant echter donkergroene vlekken heeft, heeft de aglaonema juist lichtgroene ‘vlekken’. Door zijn formaat, is dit plantje erg mooi om op tafel te zetten.

 

 

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll naar boven