Hoe zet je EHRM efficiënt in bij jouw bedrijf?

Home » Hoe zet je EHRM efficiënt in bij jouw bedrijf?

Met EHRM is het mogelijk om processen met betrekking tot personeelszaken te optimaliseren.  Dit wordt gedaan door gebruik te maken van de modernste internettechnologieën. Met dank aan EHRM hebben HR-managers meer tijd over om zich bezig te houden met de strategische kanten van hun vakgebied.

Wat is EHRM?

De afkorting EHRM staat voor Elektronisch Human Resource Manegement. Dit wil zeggen dat het HMR-systeem online geïnstalleerd is. Het wordt ook wel de cloud genoemd. Daarnaast staat EHRM ook bekend als online EHRM.  Over het algemeen liggen de investeringskosten van EHRM veel lager dan bij een HRM-systeem.

De voordelen van EHRM

Voorheen had alleen HR-personeel toegang tot het HRM-systeem. Met EHRM is dat een heel ander verhaal. Omdat de hele organisatie kan worden betrokken bij het personeelsmanagement kunnen andere werknemers ook operationele taken overnemen.

Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over zaken als verzuim melden, declaraties indienen, vakanties aanvragen of een keuze maken uit het opleidingsaanbod. Hierdoor kan het hele personeel werk van de HR-afdeling uit handen nemen.

EHRM gebruiken

Om optimaal gebruik te kunnen maken van EHRM is het belangrijk om EHRM integreren met software. Hierdoor is het mogelijk dat wanneer een werknemer verlof aan wil vragen, dit via het EHRM-systeem wordt gedaan.

De gewenste dagen worden in de agenda geselecteerd. Vervolgens wordt de aanvraag verzonden. Hier krijgt de HR-manager een notificatie van. Deze kan de bezetting van het personeel op de gekozen data controleren.

Op basis van deze gegevens kan de aanvraag dan worden goedgekeurd of afgekeurd. In beide gevallen zal de werknemer hier een bevestiging van krijgen.  Aan de hand hiervan zal het verlofschema automatisch worden aangepast. Het werkrooster wordt hierna ook automatisch gewijzigd.

EHRM kan bijdragen aan een betere transparantie. Ook kan het management hiermee enquêtes verzenden zodat ze een beter inzicht krijgen in de meningen en inzichten van hun personeel.

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll naar boven