Welk internet abonnement past bij jou? Denk hieraan!

Home » Welk internet abonnement past bij jou? Denk hieraan!

Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je beslist welk internetabonnement het beste bij je past. Grofweg zijn er twee soorten abonnementen op internet, namelijk abonnementen met datalimiet en abonnementen zonder datalimiet. Kies je voor een abonnement op een internetverbinding met een datalimiet, houd dan rekening met de hoeveelheid gebruik die onder die limiet valt. Houd ook rekening met eventuele overschrijdingskosten die van toepassing kunnen zijn als je dit bedrag overschrijdt. Kies je voor een abonnement op een internetverbinding zonder datalimiet, controleer dan of deze onbeperkte uploadsnelheden biedt. Je moet ook controleren of er extra kosten in rekening worden gebracht voor het overschrijden van de snelheidslimieten die zijn gespecificeerd in hun servicevoorwaarden.

Plaats

De locatie van jouw router is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van welk abonnement op jouw internetverbinding het beste bij je past. Je moet nadenken over waar de modem zich bevindt en hoe ver deze van jouw computer verwijderd zal zijn. De afstand tussen deze twee apparaten is van invloed op de snelheid en betrouwbaarheid die je zult hebben bij het gebruik van internet. Een overweging bij het kiezen van een internetverbinding die goed zou werken met jouw thuis configuratie zou kunnen zijn of je een draadloze router wilt gebruiken. Zo ja, dan zijn er nog enkele overwegingen. Je kunt altijd internet en tv vergelijken om te zien welke het beste bij je past.

Prijs

De kosten van jouw internetverbinding zijn een belangrijke overweging. Naast de maandelijkse abonnementskosten, moet je extra betalen voor alle apparatuur die bij het abonnement wordt geleverd. De apparatuur kan een ethernetkabel, een router of zelfs een modem of draadloze router bevatten. Nadat je jouw abonnementstype heeft gekozen, is het belangrijk om te overwegen of er extra kosten of toeslagen zijn verbonden aan jouw aankoop. Sommige abonnementen bieden promotietarieven die na een bepaalde tijd verlopen als je niet upgrade naar een ander abonnement met meer gebruiks- en/of snelheid bandbreedte limieten. Sommige plannen eisen boetes voor vroegtijdige beëindiging en upgraden van een contract na bepaalde tijdsperiode als ze tegen die tijd niet zijn nagekomen.

Verbindingssnelheden

Om verbinding te maken met internet, heb je een snelle verbinding nodig. De hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijdseenheid kan worden verzonden, wordt gemeten in megabyte per seconde (Mbps). Hoe hoger de Mbps, hoe sneller je internetverbinding. Als je bijvoorbeeld een HD-video op YouTube bekijkt, heb je minimaal 2 Mbps bandbreedte nodig voor een soepele weergave.

De meest betaalbare diensten zijn die van Breedbandwinkel

Je kunt rondkijken voor de beste prijs, maar die vind je altijd bij Breedbandwinkel. Omdat ze goede relaties hebben met alle providers en de grootste vergelijkingssite zijn voor internet, tv en bellen, kunnen ze je de beste deal geven. Ook worden alle prijzen op hun website dagelijks gecontroleerd, zoals abonnement prijzen en kortingen voor speciale evenementen. Tijdens het bestelproces krijg je een volledig overzicht van alle kosten te zien. Niets extra te betalen, en geen verplichtingen.

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll naar boven