Hallo Wereld!

Home » Hallo Wereld!

Leuk dat jij dit blog bezoekt! Hier kun je lezen wat ik op dit moment van plan ben om met dit blog te gaan doen.

Mijn idee is om er een blog van te maken waar veel informatie te vinden is over bezuinigen en besparen. Dit omdat ik van mening ben dat we tegenwoordig met zijn allen in de westerse wereld vooral bezig zijn om meer geld te verdienen. Met geld verdienen is in mijn ogen niet veel mis mee, maar als het ten kosten van jouw levensgenot en die van de aarde gaat, dan gaat er iets goed mis!

Steeds meer geld willen ten koste van alles, maakt volgens mij meer kapot dan nodig is. Door veel mensen is “meer geld” het enige doel, zonder er bij na te denken hoe het ook anders zou kunnen, zonder erop achteruit te gaan. Veel verdienen en het vervolgens over de balk smijten zonder er gelukkiger van te worden, is natuurlijk jammer. Met minder geld en een betere manier van besteden, zou men dan ook makkelijk uit de voeten kunnen. In veel gevallen wordt dit uiteindelijk ook als een stuk prettiger ervaren.

Waarom kromliggen voor meer geld terwijl dit helemaal niet nodig is?

Wordt je er gelukkig als je meer geld aan het verdienen bent? Ga er dan vooral mee door! Als je er veel plezier in hebt en ook nog eens aan het milieu denkt, is dat helemaal top. Maar ben jij iemand die het eigenlijk helemaal niet zo leuk vind om geld te verdienen, maar wel steeds meer geld wilt hebben? Dan gaat er iets en waarschijnlijk zelfs een aantal dingen goed fout. Zo kun je direct jezelf afvragen of je überhaupt meer geld nodig hebt, om de dingen te kunnen doen die jij echt leuk vindt. Het gebeurt nogal eens dat men na een tijdje hierover na te denken, erachter komt dat de dingen die ze echt leuk vinden om te doen niet zo veel geld kosten. Het zou zelfs goed te doen zijn met een stuk minder geld, als ze er iets langer over denken. Vooral met de tips op dit blog, moet het hiermee helemaal goed gaan komen.

Meer doen met minder

Kom je toch echt geld te kort, om die dingen te doen waar jij helemaal blij van wordt. Dan hoeft het niet eens zo te zijn dat je meer moet gaan verdienen. Vaak zijn er ook vele manieren om makkelijk geld te besparen, zonder dat je er luxe voor hoeft in te leveren. Waardoor je met het zelfde geld wat je nu verdient, ineens wel het leven kan hebben wat je graag zou willen. Geen stress voor meer geld, door bijvoorbeeld simpelweg over te stappen van energie leverancier, is hier een bekend voordeel van. Alleen zijn er nog veel meer van dit soort dingen om te besparen, die ik wil gaan beschrijven.

Niet meer werken maar slimmer

Is jouw honger naar meer geld niet te stoppen? Heb je er echt meer van nodig, ondanks dat je op een makkelijke manier bespaard en verstandig met je geld omgaat? Dan zit er niets anders op dan harder te werken zou je denken. Maar of dit ook zo is, dat is nog maar de vraag. In veel gevallen kun je meer geld verdienen met meer werken, maar lang niet altijd gaat dit op voor de langere termijn. Zo raakt men overspannen of geblesseerd door het vele werken. Veel handiger zou het zijn om slimmer te gaan werken. Bijvoorbeeld door werk te gaan doen waarmee je simpelweg meer verdient. Of zelfs extra werk te gaan doen voor jezelf, waarmee je een passief inkomen mee genereert. Verschillende mogelijkheden bestaan er om “slimmer” te gaan werken. Welke een grote positieve draai kunnen geven op iemand zijn of haar leven. Hierdoor vind ik het dan ook leuk om mensen hierover te informeren.

Nu je weet wat je hier kunt vinden wens ik je veel plezier met het doorlezen van de artikelen. Hopelijk heb je er iets aan en zal het jouw leven positief beïnvloeden.

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll naar boven