Bespaar tijd van je leven door dichter bij huis te gaan werken

Home » Bespaar tijd van je leven door dichter bij huis te gaan werken

Ondanks dat Nederland en België in verhouding maar kleine landen zijn. Zijn er toch genoeg mensen die er langer dan een half uur over doen om op hun werk te komen. Meer dan een half uur lijkt niet veel, maar als je het op jaarbasis bekijkt dan is het toch behoorlijk wat tijd. Uitgaande van 260 werkdagen in een jaar min 30 vakantie dagen, kom je al op 220 uur reistijd als je er een halfuurtje over doet om op je werk te komen. Deze tijd staat gelijk aan 24 werkdagen! Dit is meer dan een maand werken, wat men alleen kwijt is aan reistijd. Kun je nagaan hoeveel het is als jij er langer over doet dan een halfuur om op je werk te komen.

Ben jij veel tijd kwijt om op je werk te komen en heb je altijd te weinig tijd om de dingen te doen die je leuk vindt of “echt gedaan moeten worden”? Dan weet je nu wat je te doen staat, verandering aanbrengen in je werk. Ik weet het, dit is gemakkelijk gezegd. Maar waar een wil is, is een weg. Denk aan al die uren die je kunt besteden aan leuke dingen.

Die reistijd valt wel mee

Denk jij nu die 220 uur per jaar valt wel mee, dat is de moeite niet om mijn manier van werken te veranderen. Ben je er dan wel van op de hoogte hoe veel (of weinig) echt vrije tijd je nu hebt om leuke dingen te doen? Laten we even rekenen uitgaande van een gemiddeld mens zonder kinderen:

  • In een dag zitten 24 uur.
  • Hiervan slaapt men er 8
  • Douchen, tandenpoetsen, aankleden en uiterlijke verzorging neemt per dag al snel een uur in
  • Werk 8 plus 1 uur reistijd.
  • Het huishouden en eten koken en avondeten, nemen al snel 1,5 uur in beslag per dag.
  • Andere verplichtingen zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, bankzaken, werk voorbereiden, naar het toilet gaan, de auto wassen en sociale verplichtingen nemen al snel een half uur per dag in.

Na al deze dingen blijven erin op een werkdag maar 4 uur over waarin je kunt doen waar je echt zin in hebt. Uiteraard zul je zelf aan de hand van deze voorbeelden in kunnen zien dat deze cijfers geen betrekking op jou hebben. Heb je een gezin dan zal er van die 4 uur maar weinig overblijven. Ben je snel met douchen of doe je dit niet zo vaak, eet je magnetron maaltijden en heb je weinig andere verplichtingen dan zal je er een uurtje of 2 bij hebben.

Hoe je het ook bekijkt, er blijft van die 24 uur maar erg weinig tijd over om leuke dingen te doen. Erbij nadenkend dat veel mensen na een drukke dag ook niet meer zo veel energie hebben om er op uit te gaan. Uitgaande van die 4 uur per werkdag vrije tijd, dan is die 220 uur aan reistijd wel heel erg veel tijd (25%) die je doordeweeks goed kunt gebruiken.

Het ermee eens dat het zonde van je tijd is om een uur of meer kwijt te zijn om alleen maar te kunnen werken? Lees dan hoe je ander werk kunt vinden waar je gelukkiger van wordt.

Zo kun je dichter bij huis gaan werken

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll naar boven