Vele mensen werken vandaag de dag zo ver van hun huis, dat iedere dag veel tijd van hun leven verspillen aan reizen. In dit artikel heb ik het een en ander geschreven over waarom je beter woon werk verkeer kunt minimaliseren. Nu zal ik beschrijven hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Een andere baan zoeken vlak bij huis

De meest voor de hand liggende optie is een andere baan zoeken dichtbij huis. Veel mensen hoor je spreken dat de banen niet voor het oprapen liggen. Dit is zeker zo voor bepaalde leeftijdsgroepen, maar voor vele andere is het vaak toch redelijk goed te doen. Het voordeel dat jij hebt is dat je op het moment al een baan hebt. Dit is een stuk makkelijker solliciteren omdat er geen druk achter zit, zodat je opzoek kunt naar een baan die precies bij jou past en aan al jouw wensen voldoet. Ook komt het beter over bij een nieuwe werkgever als iemand gewaardeerd wordt bij zijn of haar huidige baan.

Dat er geen druk achter zit om een nieuwe baan te vinden, is echter vaak de reden dat men er niet volledig voor gaat. Dit is uiteraard niet bevorderlijk voor het vinden van een nieuwe baan. Door actief opzoek te gaan zal je merken dat je sneller dan verwacht een nieuwe baan hebt gevonden. Maar er zijn andere mogelijkheden, die je misschien beter liggen.

Thuiswerken bij je huidige baan

Een andere optie die steeds vaker voorkomt, is dat mensen gedeeltelijk thuiswerken in plaats van telkens weer naar het werk rijden. Hierbij wordt de huidige baan behouden, alleen zal je ook vanuit huis werken voor een aantal dagen in de week. Dit is misschien niet de meest tijdbesparende optie, maar het is wel een stapje richting meer vrijetijd. Deze optie is ideaal voor mensen die werk hebben waar geen baan voor te vinden is dichtbij huis.

Thuiswerken voor een bedrijf

Er zijn steeds meer banen te vinden waarbij men volledig thuiswerk, op een aantal vergaderingen na. In de toekomst zal dit waarschijnlijk steeds vaker voorkomen, omdat het niet alleen veel tijd bespaard. Het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Thuiswerken voor jezelf

Deze manier van werken spreekt tegenwoordig steeds meer mensen aan. Het is voor vele de ultieme manier van geld verdienen. Werken vanuit huis of vanuit waar jij wilt, in de tijd die je zelf uitkiest. Door de ontwikkeling van het internet zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan om zonder al te veel investering van financiële middelen voor jezelf te beginnen. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken. Een dienstverlening via het internet, websites maken, zoekmachine optimalisatie, marketingspecialist, designer, tekstschrijver, een webshop beginnen, verkopen via bol.com of je eigen creaties aanbieden via etsy.com. Er zijn tal van mogelijkheden waar je eigenlijk binnen een week al mee kunt starten. Zelfs als je nu nog niets a fweet van bijvoorbeeld webdesign. Tegenwoordig is namelijk alles wel te leren via het internet. Staat het niet op Youtube dan is het wel te vinden op diverse fora of blogs.

Heb je handige tips die ik nog niet beschreven heb? Doe me dan een berichtje ;).

Scroll to Top